Zařízení s Windows RT připravují u Asusu, Dellu, Lenova i Samsungu

15. 8. 2012 11:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Kromě tabletů Surface od Microsoftu se tak můžeme těšit na tablety a další přenosná zařízení na této platformě, která budou pocházet i od jiných výrobců.

Zařízení s Windows RT připravují u Asusu, Dellu, Lenova i Samsungu

O Windows RT, což jsou zjednodušeně řečeno Windows 8 připravená pro nasazení na přístrojích s procesory ARM, se hovoří již delší dobu. Postupně se ale objevují další informace, které doplňují mozaiku o tom, čeho všeho se můžeme na podzim dočkat.

Již nějakou dobu se ví o tabletech Microsoft Surface a také o tabletu Asus 600, nyní však Microsoft potvrdil, že své přístroje na této platformě připravují také společnosti Dell, Lenovo a Samsung.

Další zveřejněnou informací je fakt, že Windows RT nejsou určena pouze pro tablety, ale díky plné podpoře klávesnice a touchpadu jsou schopna běžet také na strojích notebookového typu. Na rozdíl od běžných Windows je ale nebude možné nainstalovat na jen tak ledajaký přístroj - Windows RT budou součástí přístroje již při jeho koupi, podobně jako je tomu např. u operačního systému iOS na iPADu.

Windows RT budou podobná Windows 8, budou mít např. stejnou výchozí obrazovku, stejný obchod a řadu funkcí. Zásadní ale bude skutečnost, že na nich nepůjdou spouštět aplikace určené pro "klasická" Windows pro přístroje s procesory typu x86. Microsoft však pro Windows RT připravuje Svá Office a brzy bychom se měli dočkat také dalších klíčových programů dalších výrobců.

Zdroj: liliputing.com

Krátké zprávy

Diskuse