Toshiba nevydá ARM tablet s Windows RT

16. 8. 2012 09:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jiří Vaněk

Toshiba potvrdila, že v současné době nechystá žádný tablet se systémem Windows RT. Dle jejich prohlášení stojí za zrušením tabletu s W8 RT především zpoždění komponent pro tento tablet.

Toshiba nevydá ARM tablet s Windows RT

Společnost se tak zaměří na zařízení s klasickými Windows 8 a mezitím bude monitorovat stav trhu pro případné pozdější uvedení produktů se systémem Windows RT.

Důvod opoždění tabletů s Windows RT u Toshiby se však některým analytikům nezdá, spíše než v nedostatku čipů pro tyto zařízení vidí problém v absenci ovladačů pro nový systém.

Dle Microsoftu jsou na trhu tři výrobci procesorů, kteří mají licencované procesory pro běh Windows RT. Nvidia, Qualcomm a Texas Instruments. Pravě poslední jmenovaný vyráběl čipy pro Toshibu a právě TI za svými konkurenty v oblasti ovladačů značně zaostává.

Toshiba již dříve na Computexu představila několik konceptů zařízení s W RT, mezi nimi například tablet s dokovací stanicí nebo ultratenký notebook s tímto systémem.

Tuto zprávu již dříve také nepřímo potvrdil Microsoft, když při představení výrobců, kteří uvedou na trh své produkty s Windows RT zmínil pouze firmy Asus, Dell, Lenovo a Samsung.

Zdroj: computerworld.com

Krátké zprávy

Diskuse