Vedení Aceru potvrdilo, že společnost připravuje zařízení s Windows RT

18. 8. 2012 09:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

A to i na vzdory dřívějšímu vyjádření nespokojenosti s rozhodnutím Microsoftu vyrábět vlastní tablety Surface. Acer se tak zařadí mezi další výrobce (Asus, Dell, Lenovo a Samsung), kteří takovéto zařízení nabídnou. Na rozdíl od nich však zřejmě nikoli v první vlně na podzim, ale až později.

Vedení Aceru potvrdilo, že společnost připravuje zařízení s Windows RT

Podle starších informací to vypadalo, že Acer neplánuje vyrábět zařízení s Windows RT. Tyto zprávy ale nyní společnost vyvrátila prostřednictvím mluvčího s tím, že se minimálně na jednom zařízení pracuje. Již se však neuvádí, zdali to bude tablet, nebo jiný druh přístroje. A na rozdíl od přístrojů několika dalších producentů se tohoto zařízení nedočkáme letos, ale až počátkem příštího roku.

Situace Aceru ani dalších výrobců však nebude v oblasti Windows RT zařízení pravděpodobně jednoduchá. Podle posledních zpráv to vypadá, že Microsoft se bude své tablety Surface snažit prosadit zejména díky nízké ceně (spekuluje se o 200 USD), kterou si však ostatní výrobci budou moci těžko dovolit, již kvůli tomu, že budou muset platit licenci za software, čehož Microsoft samozřejmě zůstane ušetřen.

Zdroj: computerworld.com

Krátké zprávy

Diskuse