GoNote přináší mini notebook s Androidem 4.0

24. 8. 2012 10:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Ačkoli se mini notebooky pod tlakem tabletů dostávají spíše do ústraní zájmu, minimálně po nějakou dobu se s nimi ještě setkávat budeme. Na trh se navíc chystá jedna neobvyklá novinka vybavená operačním systémem Android 4.0 a procesorem ARM.

GoNote přináší mini notebook s Androidem 4.0

GoNote vypadá jako zcela obvyklý mini notebook, kterých jsme již viděli mraky. Při bližším prozkoumání ovšem brzy zjistíte, že se nejedná o až tak běžné zařízení. V jeho útrobách se totiž nachází úsporný ARM procesor Rockchip s frekvencí 1,2 GHz postavený na jádře Cortex A8 spolu s operačním systémem Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Jeho ovládání bude zajišťovat vestavěná klávesnice a touchpad a zejména dotykový displej s úhlopříčkou 10 palců a rozlišením 1024 x 600 bodů. Uživatel bude mít dále k dispozici 1 GB operační paměti a 8 GB flash paměti pro data.

Další výbava bude tvořena čtyřmi USB 2.0 porty, mini HDMI výstupem, ethernet, Wi-Fi, webovou kamerou s mikrofonem, audio konektorem nebo čtečkou paměťových karet. Na takto koncipované zařízení jistě zajímavá konektorová výbava, kterou by mohl závidět i lecjaký dnešní ultrabook za několikanásobně vyšší cenu. GoNote bude dodáván spolu s baterií o kapacitě 9000 mAh, která by měla zajistit až šest hodin provozu na jedno nabití. Hmotnost přístroje se bude pohybovat těsně pod hranicí 1 kg.

V oblasti softwaru je možné vyzdvihnout zejména přítomnost kancelářského balíku Kingsoft Office, díky přístupu na Google Play bude ale možné bez problémů stáhnout i další potřebný software.

Cena mini notebooku GoNote byla stanovena na 149 Euro (zhruba 3800 kč bez DPH) a je otázkou, nakolik bude konkurenceschopná v porovnání s ostatními mini notebooky s Windows, které se často prodávají za velmi podobné ceny.

Zdroj: liliputing.com

Krátké zprávy

Diskuse