Hra Civilization V přijde v upravené verzi pro dotykové displeje

14. 9. 2012 11:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Microsoft slibuje, že pro Windows 8 bude k dispozici široká škála aplikací upravených pro pohodlné ovládání na dotykovém displeji, a to včetně her. Až doposud byly k vidění pouze jednodušší tituly, nyní byla ale na veletrhu IFA představena i upravená verze hry Civilization V.

Hra Civilization V přijde v upravené verzi pro dotykové displeje

Hra bude plně přizpůsobena pro ultrabooky s dotykovým displejem i pro tablety, nebude vůbec vyžadovat přítomnost klávesnice a touchpadu (případně myši). Ovládání bude výhradně v režii dotykového displeje a bude využívat různých (i multi-touch) gest. Zatím není jisté, zdali bude hru možné provozovat i na počítačích s Windows 7, protože v současné době jsou využívány součástí API Windows 8.

Upravené ovládání ale není jedinou změnou oproti běžné verzi této hry. Hra byla také optimalizována pro hraní na ultraboocích, takže by ji i přes její nároky měly bez problémů zvládnout právě i tyto méně výkonné přístroje.

Upravená verze hry by měla být k dispozici ke konci roku s tím, že majitelé její klasické verze si ji budou moci bezplatně stáhnout.

Zdroj: blog.laptopmag.com

Krátké zprávy

Diskuse