Logo Intel Inside začíná pronikat i na chytré telefony

26. 9. 2012 11:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

S logem Intel Inside se setkal pravděpodobně každý z nás. Většina z nás by jen těžko spočítala, kolikrát se tak stalo. Téměř vždy tomu však byla na notebooku, stolním počítači či snad PDA či tabletu. Doba se ale mění a toto logo začíná pronikat i na chytré telefony. Doposud největším 'úlovkem' Intelu je nová Motorola Razr i.

Logo Intel Inside začíná pronikat i na chytré telefony

V oblasti stolních počítačů a notebooků se Intelu daří svou konkurenci v současné době zásadně překonávat v řadě různých oblastí. Logo Intel Inside zde má již delší dobu svou nepopiratelnou hodnotu.

Nyní se Intel snaží prorazit i v oblasti chytrých telefonů. Po několika menších výrobcích se mu podařilo oslovit i jednu "velkou rybu." A to americkou Motorolu, která uvedla na trh model Razr i vybavený procesorem Atom. I tento telefon se pyšní logem Intel Inside na zadní straně. Na rozdíl od PC procesorů zde však Intel nemá zdaleka tak dobrou pozici a mnozí se dokonce obávají toho, že by spojení loga Intel Inside s mobilními telefony by mohlo v případě neúspěchu poškodit dobrou pověst společnosti.

Intel si však věří, vstup do mobilního segmentu podporuje velkou reklamní kampaní a to, jak se mu podaří se svými procesory proniknout i mezi chytré telefony, ukáže až čas.

Zdroj: dailytech.com

Krátké zprávy

Diskuse