Tablet HP ElitePad 900 nabídne speciální rozšiřující kabátky

2. 10. 2012 11:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Nový tablet společnosti HP, který by se do prodeje měl dostat začátkem příštího roku, může na první pohled připomínat spoustu podobných zařízení této kategorie, od konkurence se však odliší tzv. chytrými kabátky, které umožní výrazně rozšířit jeho výchozí funkcionalitu.

Tablet HP ElitePad 900 nabídne speciální rozšiřující kabátky

ElitePad 900 nabídne 10ti palcový dotykový displej (obsluhovat jej bude možné prsty i dotykovým perem s digitizérem) s rozlišením 1280 x 800 bodů. Mezi jeho další výbavu bude patřit procesor Intel Atom Z2760 taktovaný na 1,8 GHz, 2 GB RAM či 64 GB interního flash úložiště. Baterie s kapacitou 25 Wh nabídne výdrž zhruba 10 hodin a vše bude podle očekávání běžet pod Windows 8 (Pro). Protože se bude jednat o zařízení vyšší třídy určené pro firemní nasazení, můžeme očekávat i záležitosti jako NFC, Wi-Fi, Bluetooth, 3G či TPM.

Až doposud se při pohledu do specifikací jednalo o "pouhý další" tablet, kterých je (a bude) na trhu mnoho. HP mu však poskytlo jednu zajímavou vlastnost, a to slot na zadní straně, skrze který bude možné k zařízení připojovat různé rozšiřující příslušenství. Kromě běžného pouzdra se bude jednat např. o klávesnice či různá další dockovací řešení nabízející např. VGA, USB, HDMI či Ethernet konektory.

Zařízení se na trh dostane v lednu 2013, jeho cena však doposud nebyla stanovena.

Zdroj: liliputing.com

Krátké zprávy

Diskuse