Paul Allen označil Windows 8 jako matoucí a nepřehledné

5. 10. 2012 09:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jiří Vaněk

Spoluzakladatel Microsoftu Paul Allen, který v roce 1983 ze zdravotních důvodů firmu opustil, na svém soukromém blogu zveřejnil své postřehy týkající se systému Windows 8, kde nový systém označil jako matoucí a nepříliš přehledný.

Paul Allen označil Windows 8 jako matoucí a nepřehledné

Paul Allen testuje (stejně jako mnoho dalších uživatelů) Windows 8 Release Preview verzi, která vyšla v květnu na svém stolním počítači a také na tabletu Samsung 700T, který Microsoft poskytl některým vývojářům a zástupcům tisku na vyzkoušení Windows 8.

Jako matoucí Allen označil především dvojí rozhraní, kde můžou být spuštěny dvě verze stejné aplikace (například Internet Explorer). Mezi tyto dvě rozhraní patří Windows 8 style (dříve označovaný Metro) a upravený klasický vzhled desktopu, jak jej známe z předchozích Windows.

Další kritika se snesla na nemožnost automatického spuštění klasického desktopového rozhraní a rovněž absenci nabídky Start.

Nakonec však Allen napsal, že i přes některé nedostatky si je systém pro uživatele zvládnutelný a že Microsoft se bude zabývat těmito problémy v dalších vydáních a updatech.

Jistou nepřehlednost nového systému můžeme sami potvrdit, jelikož i my v redakci nový systém testujeme a některé aspekty nového systému nejsou zcela dokonalé.

Zdroj: dailytech.com

Krátké zprávy

Diskuse