Ematic uvádí levný tablet pro děti

10. 10. 2012 15:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Společnost Ematic připravila tablet s Androidem, který je na míru připraven zejména pro naše nejmladší uživatele. Kromě speciálně uzpůsobeného provedení se navíc může pochlubit i poměrně zajímavou výbavou.

Ematic uvádí levný tablet pro děti

Tělo tohoto "dětského" tabletu se samozřejmě poněkud liší od jiných běžně prodávaných tabletů. Výrobce vzal v potaz výrazně větší rizika poškození a celý tablet vložil do odolné pogumované schránky odolné proti hrubšímu zacházení, se kterým je nutno v tomto případě počítat. Po hardwarové stránce FunTab nabídne procesor s taktem 1 GHz, 1 GB RAM, 8 GB uživatelské paměti slot pro paměťové karty microSDHC. Mírně limitujícím faktorem bude displej s nízkým rozlišením 800 x 480 bodů, tento nedostatek ale vynahradí např. HDMI výstup či plnohodnotný USB port.

Po softwarové stránce se o běh zařízení a jeho aplikací bude starat Android 4.0 se speciální zjednodušenou uživatelskou grafickou nadstavbou. Bohužel bude chybět přístup k obchodu Google Play, výrobce alespoň nabídne alternativu v podobě katalogu Ematic Kids App Shop. Dá se počítat, že v nabídce přístroje se bude nacházet celá řada aplikací a her určených pro děti, konkrétněji o nich však výrobce prozatím nehovoří.

Zařízení bude dostupné ve třech barevných provedeních (modré, červené a růžové) a jeho cena byla stanovena na 149,99 USD (zhruba 3000 Kč bez DPH).

Zdroj: liliputing.com

Krátké zprávy

Diskuse