Microsoft oficiálně představil tablety Surface RT, k dispozici jsou první zkušenosti s jeho klávesnicí

18. 10. 2012 09:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Protože se však o přípravě tohoto modelu ví již dlouhé měsíce, a na veřejnost se již dříve dostala většina údajů, nových informací jsme se mnoho nedozvěděli. Zajímavě tedy spíše působí první zkušenosti s jeho přídavnou klávesnicí.

Microsoft oficiálně představil tablety Surface RT, k dispozici jsou první zkušenosti s jeho klávesnicí

Spíše než na technické údaje o samotném tabletu, které si můžete přečíst např. v dřívějším článku Microsoft zveřejnil cenu svého tabletu Surface RT., se tedy pojďme podívat na první praktické dojmy z přídavné klávesnice, na kterou, zdá se, Microsoft hodně sází. Ta se k tabletu bude připojovat prostřednictvím speciálního magnetického konektoru, bude zároveň sloužit jako ochrana displeje a její tloušťka bude mít pouhé tři milimetry. A právě díky tloušťce se v poslední době objevuje množství spekulací o její možné kvalitě.

Někteří z nás však již měli možnost si tuto klávesnici vyzkoušet v praxi a podělili se s námi o první dojmy. Ty se nesou ve smyslu, že i přes minimální tloušťku a nulovou fyzickou odezvu, se na tlačítcích píše poměrně dobře a s minimem chyb. Samotná tlačítka nejsou mechanická, ale dotyková, i přesto se však dá (podle mluvčího Microsoftu) na tento styl psaní po několika málo dnech velmi dobře zvyknout. Velmi kvalitně by navíc měl být i mechanismus, který drží klávesnici a tablet pohromadě. Tato varianta krytu přijde na 119 USD (zhruba 2260 Kč).

Časem by pak také měla být k dispozici i pokročilejší varianta klávesnice s mechanickými tlačítky, která bude mít tloušťku pět milimetrů a přijde na 129 USD (2450 Kč bez DPH).

Zdroj: blog.laptopmag.com

Krátké zprávy

Diskuse