Google se Samsungem připravili levný ChromeBook s ARM procesorem

22. 10. 2012 09:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Právě ARM procesor je nejvýraznější změnou oproti předchozím zařízením s Google Chrome OS. Kromě nižší ceny je to pro Samsung výhodné i z toho pohledu, že pod svou kontrolu dostává značnou část hardwarového návrhu. Nový ChromeBook by tak mohl představovat levnou alternativu k připravovaným ARM zařízením s Windows 8 a např. i podstatně dražšímu MacBooku Air od Apple.

Google se Samsungem připravili levný ChromeBook s ARM procesorem

Nový ChromeBook je tedy založený na platformě ARM, konkrétně na dvoujádrovém procesoru Samsung Exynos 5. Ten je dále doplněn 2 GB RAM a 16 GB SSD. V tomto bodě by mohla zaujmout také zmínka o tom, že každý uživatel dostane na dva roky 100 GB v internetovém úložišti Google Drive.

Displej s úhlopříčkou 11,6 palců disponuje rozlišením 1366 x 768 bodů. Další výbava čítá např. webovou kameru, USB 3.0 port, Bluetooth 3.0, Wi-Fi či HDMI výstup. Výdrž by měla být až 6,5 hodiny na jedno nabití. To vše při hmotnosti 1,1 kg.

Velkým lákadlem na zákazníky by měla být také cena stanovená na pouhých 249 USD (tedy necelých 5000 Kč bez DPH). V USA bude možné nový ChromeBook pořídit v nejbližších dnech.

Zdroj: betanews.com

Krátké zprávy

Diskuse