Panasonic uvedl odolný konvertibilní tablet Toughbook C2

28. 10. 2012 09:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Tento (podle klasifikace výrobce) středně odolný přenosný vhodný pro nasazení v náročných podmínkách, kam by s klasickým notebookem nebylo radno manipulovat, nabídne Windows 8 Pro, výkonný procesor, dlouho výdrž při práci na baterie a řadu dalších zajímavých vlastností.

Panasonic uvedl odolný konvertibilní tablet Toughbook C2

Panasonic Toughbook C2 nabídne kapacitní dotykový IPS displej s úhlopříčkou 500 nit, HD ready rozlišením a vysokou svítivostí 500 nit. Jeho další výbava bude tvořena např. procesorem Intel Core i5-3427 s taktem až 2,80 GHz, integrovaným grafickým čipem Intel HD 4000, Wi-Fi a Bluetooth a a volitelně bude k dispozici také integrovaný 3G (popřípadě LTE) modem. Uživatel bude mít na výběr z různých typů HDD i SSD. Výdrž by v základu měla být až 11 hodin, při použití doplňkové baterie pak až 15 hodin.

Díky svému odolnému tělu notebook přežije i provoz v nepřívětivých podmínkách, typicky na dešti, či ve vlhkém nebo prašném prostředí. Navíc by měl bez poškození odolat také pádu (garantováno z výšky přibližně 50 cm) a polití.

Cena počítače byla stanovena na 2949 USD (tedy zhruba 56 000 Kč bez DPH) za jeho základní verzi. V ceně je tříletá záruka.

Zdroj: www.engadget.com

Krátké zprávy

Diskuse