Uživatelé Microsoft Surface si stěžují na problémy s Wi-Fi

16. 11. 2012 09:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Josef Vaněk

Na fóru pro uživatelskou podporu si někteří uživatelé nového tabletu Microsoft Surface stěžují na špatnou konektivitu s Wi-Fi a pomalé připojení k internetu.

Microsoft Surface se prodává od 25. října, první potíže se objevily již za dva dny. Fórum má již 16stránek, uživatelé si stěžují na sekavé přehrávání videí, pomalé stahování souborů a webových aplikací.

"Moje připojení k wifi síti jde často a opakovaně pouze omezeně. Pokud restartuju tablet, nebo zapnu a vypnu mód letadlo připojení wifi znovu funguje, ale jen na krátkou dobu, než se proces začně opakovat." napsal na support fórum uživatel jménem kjkeys88.

Někteří uživatelé tabletu si myslí, že problém je na straně Wi-Fi poskytovatele, nebo na straně špatného routeru, ale někteří uživatelé uvedli, že problém setrvá i po vyzkoušení routerů jiných značek. Ostatní uživatelé vidí problém v tabletu.

Moderátor fóra Steven_B se na fóru omluvil a sdělil, že jsou si vědomi problému a v současné době vyšetřují příčinu. Microsoft okamžitě odmítl cokoliv komentovat.

Problém pravděpodobně spočívá v chybách kódování, nebo špatných ovladačích. Microsoft by nyní měl vydat opravný update na tablety Microsoft Surface, sdělil Zeus Kerravala.

Microsoft nedávno vydal aktualizaci softwaru pro Windows RT a aktualizaci firmwaru pro Microsoft Surface. Firma lae uvedla, že aktualizace má zlepšit výkon tabletu. O žádných velkých opravách, které by měli problém vyřešit, se nezmínila.

Krátké zprávy

Diskuse