Společnost Hewlett Packard se tabletů Surface nebojí

18. 11. 2012 09:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jan Konvalina

Když Microsoft oznámil, že se hodlá se svým tabletem Surface s operačním systémem Windows 8 RT dostat na čelní příčky prodeje, způsobil mnohým OEM partnerům vrásky na čele.

Společnost Hewlett Packard se tabletů Surface nebojí

Obchodní šéf HP, Todd Brody, v rozhovoru řekl, že nepovažuje Surface za vážného konkurenta pro jejich produkty. Dále upozornil na omezenou dostupnost, funkce operačního systému a hlavně vysokou pořizovací cenu jak samotného tabletu, tak příslušenství. Myslí si, že média vzbudila mnohem větší zájem zákazníků, než si samotný tablet zaslouží.

Manažer společnosti John Solomon už je trošku diplomatičtější a říká:"Věřím Microsoftu v tom, co dělá, ukázal nám, co může tablet dokázat a myslím, že je to skvělé. Náš vztah se od oznámení Surface nezměnil". Dále dodává, že společnost HP se chce více zaměřovat na komerční sféru, kde vidí ještě mnoho volného prostoru a že mají dost nápadů, které se chystají použít.

Jedním z nejhlasitějších odpůrců vůbec byl Acer. Generální ředitel Aceru, J.T. Wang v rozhovoru prohlásil, že by se měl Microsoft velmi zamyslet nad možným negativním dopadem na prodejnost svých partnerů a snažit se prosadit v oboru kterému rozumí, což je software. Hardware má nechat na zkušenějších společnostech. Zatímco Acer má velké obavy, tak ostatním společnostem to zase tolik nevadí a například Lenovo s tablety Microsoftu nemá problém.

zdroj:Dailytech

Krátké zprávy

Diskuse