Intel možná investuje do IGZO displejů od Sharp

20. 11. 2012 09:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jan Konvalina

Výrobci počítačových součástek z Tchaj-wanu prozradili, že se Intel spolu s Qualcommem možná chystají investovat až 30 miliard japonských jenů (377 milionů dolarů) do společnosti Sharp a to speciálně do nových a velmi úsporných displejů IGZO. Tyto panely by Intel rád použil pro budoucí smartphony, tablety a ultrabooky s ULV procesory Haswell, které by měli být představeny v druhém čtvrtletí roku 2013.

Intel možná investuje do IGZO displejů od Sharp

Intel už delší dobu čelí velmi silné konkurenci ze strany ARM procesorů a nyní je připraven představit procesory odvozené od architektury Haswell se spotřebou pouze 10W. Displeje však nadále patří k části zařízení s největší spotřebou energie. Panely IGZO by Intelu velmi pomohly zefektivnit spotřebu energie v připravovaných zařízeních.

Zdroje dále uvádí, že v roce 2012 na konferenci s dodavateli komponent pro ultrabooky Intel pozval i výkonné vedení technologického oddělení společnosti Sharp a vysvětlil jim požadavky pro zobrazovací panely do ultrabooků 3. generace, kdy chce Intel dosáhnout nízkou spotřebu, vysoký výpočetní výkon a vysokou kvalitu obrazu při zachování stejně tenkého designu. Snad to výrobce donutí přestat montovat do drahých zařízení levné TN panely.

Vzhledem k tomu, že taková investice není pro Intel příliš velká zátěž, protože disponuje dostatečnou hotovostí, je velmi pravděpodobné, že kvůli vyšší konkurenceschopnosti s ARM, je Intel odhodlaný hledat jiné partnery, pokud by se dohoda se společností Sharp nezdařila.

zdroj:Digitimes

Krátké zprávy

Diskuse