Výrobci notebooků přetahují inženýry od svých ODM partnerů

21. 11. 2012 09:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jan Konvalina

Výroba notebooků neustále roste a výrobci se snaží víc podporovat své značky a zvyšovat kvalitu. To má za následek, že společnosti chtějí přesunout výrobu do svých továren a méně využívat výrobní kapacity firmy ODM. Poslední dobou je čím dál častější i přetahování inženýrů z oblasti výzkumu a vývoje.

Výrobci notebooků přetahují inženýry od svých ODM partnerů

ODM firmy (Original Design Manufacturers) vyrábějí více jak 90% celosvětové produkce notebooků. Zdroje z firem ale poukazují na to, že velké značky začínají měnit dodavatelskou strategii a chtějí mít pod kontrolou klíčové součástky jako například šasi a panty vík, stejně jako materiály a ceny než předají produkt k masové výrobě. Nová strategie by měla pokračovat celý rok 2013 a měla by být výhodná hlavně pro výrobce v kontrole nákladů a udržení obchodního tajemství. Acer a Hewlett Packard již strategii přijali.

Acer nedávno uvedl, že zvýší své investice do výzkumu o 20% každý rok v následujících 3 letech. Společnost má v současnosti asi 1000 inženýrů v oblasti výzkumu a vývoje. Lenovo bude taky pokračovat v posilování svého vývojového a výrobního oddělení - chce dosáhnout 20% produkce z vlastních kapacit v roce 2013. Samsung očekává, že svoji produkci udrží na 85-90%.

Zdroj: Digitimes

Krátké zprávy

Diskuse