Microsoft umožňuje aktivovat pirátské verze Windows 8 Pro

23. 11. 2012 11:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jiří Vaněk

Někdo v Microsoftu udělal chybu, která umožňuje aktivovat pirátskou verzi systému Windows 8 Pro. Alespoň to tvrdí uživatelé serveru Reddit, který postup aktivace nelegální kopie Windows 8 Pro úspěšně vyzkoušeli.

Microsoft umožňuje aktivovat pirátské verze Windows 8 Pro

Celý postup aktivace je založen na instalaci upgradu Windows 8 Media Center (WMC), který je dostupný zdarma. Microsoft v současné době umožňuje uživatelům s Windows 8 si bezplatně stáhnout WMC ze svých stránek, jedinou podmínkou pro instalaci je registrace funkční emailové adresy, na kterou bude doručen platný licenční klíč, který bude použit během updatu Windows 8.

Celá chyba spočívá v tom, že Microsoft nekontroluje zda zadaný licenční kód Windows 8 je validní či nikoliv, pokud se systém tváří aktivovaný.

Pokud by Vás zajímalo, jak lze systém aktivovat bez platného licenčního klíče, piráti používají tzv KMS (Key Management Service), jenž slouží ve firemním prostředí pro aktivaci Windows skrze firemní server. Tento postup se používal již u Windows 7. Potíží se kterou se piráti u KMS aktivace potýkají, je nutnost obnovovat aktivaci každých 180 dnů, to lze však nyní obejít instalací zmíněného Media Centra.

Zdroj: computerworld.com

Krátké zprávy

Diskuse