Kolik mobilních zařízení s sebou nosí běžní uživatelé?

27. 3. 2013 09:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jiří Vaněk

Na tuto otázku se zeptala společnost Sophos, která se dotázala 2200 uživatelů z celého světa na svém webu. Ptala se nejen na počet zařízení, ale i na jejich druh a systém, který používají.

Kolik mobilních zařízení s sebou nosí běžní uživatelé?

Nejvíce zastoupeným zařízením byl očekávaně smartphone, který u sebe nosí 85% dotázaných uživatelů, následovaný notebooky s 68%, tablety s 48% a MP3 přehrávači 40%. Nejméně nosí uživatelé s sebou čtečky elektronických knih s 29%.

U chytrých telefonů je nejpoužívanějším systémem (u dotázaných) Android s 40,9% velmi těsně následovaný iPhony s iOS s 40,5%. U notebooků je nejvíce používán systém Windows s 49% následovaný MacOS s 22%, Linux mělo pouze 8 procent dotázaných uživatelů.

Většina (62%) uživatelů Maců preferuje telefony iPhone a 45% iPad, ale celých 24% má telefon s Androidem a 28% tablet s tímto systémem. U uživatelů s Windows a Linuxem je nejoblíbenější Android s 44% respektive 56% u "linuxáků".

Pokud by vás zajímalo, kolik s sebou nosí dotázaní průměrně zařízení, je to přibližně 3 zařízení (resp 2,9). Nejvíce je to v Německu 3,1 zařízení na uživatele a v USA, kde to jsou 3 zařízení. V Německu je také nejčastějším zařízení notebook, v USA, Velké Británii, Kanadě a Austrálii je to chytrý telefon.

Zdroj: Sophos

Krátké zprávy

Diskuse