Nvidia představila novou řadu mobilních grafických karet

2. 4. 2013 23:25    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jiří Vaněk

Po grafických kartách vydaných v roce 2012 s označením 600M Nvida představila řadu grafik 700M, která je založena na architektuře Kepler (architektura desktopových GTX 600).

Nvidia představila novou řadu mobilních grafických karet

Nové grafické karty přinášejí vedle zvýšení výkonu také vylepšení spotřeby a několik nových nebo inovovaných technologií. Mezi ty patří třeba GPU Boost 2.0, jenž monitoruje spotřebu a teplotu grafického čipu a pokud grafický čip neběží "naplno" technologie upraví jeho takt tak, aby byla grafické karta co nejlépe využita. Nechybí ani technologie přepínaní grafik Optimus, která při nenáročné grafické činnosti přepne z dedikované na integrovanou pro prodloužení výdrže na baterii.

S novými grafikami Nvidia také oficiálně vydala program GeForce Experience, jenž podle technických parametrů počítače (notebooku) nastaví detaily (podporovaných) her na co nejlepší úroveň s ohledem k výkonu počítače.

Některé grafické této řady již byly vydány dříve, Geforce 710M a Geforce GT 730M. nyní k nim přibyly GT 720M, GT 740M, GT 745M a GT 750M.

Zdroj: Nvidia.com

Krátké zprávy

Diskuse