Nezájem o tablety s Windows RT snižuje jejich cenu

6. 4. 2013 09:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jiří Vaněk

Tablety se systémem Windows RT v poslední době výrazněji zlevnily, analitici věří, že za tímto poklesem cen je nezájem zákazníků a nízké prodeje. Někteří dokonce tot pokládají za začátek konce tohoto systému, který podle nich možná postupně nenápadně zmizí.

Nezájem o tablety s Windows RT snižuje jejich cenu

Slevy tabletů s Windows RT nejsou kosmetické, například tablet Dell XPS 10 začínal s cenou 500 USD a nyní je jeho cena 450 USD. Tentýž tablet ve variantě s 64 GB SSD začínal na 599 USD a nyní jej seženete za 499 USD. Dell není jediný, kdo zlevňuje, Asus VivoTab RT 32 GB zlevnil na Amaazonu o celých 217 USD na 382 USD. I Lenovo zlevnilo svůj IdeaPad Yoga 11 z 799 USD na 599 USD a na Amazonu lze sehant za 499 USD.

Zdá se že výrobci se sanží vyprodat zásoby zařízení s Windows RT. Microsoft však za svým systémem Windows RT stojí. Svůj tablet Surface RT nabízí stále za 499 USD. Dle posledních údajů Microsoft prodal doposud cca milion těchto tabletů se systémem Windows RT. Microsft také popírá jakékoliv spekulace a ukončení podpory Windows RT.

Zdroj: dailytech.com

Krátké zprávy

Diskuse