Procesory Intel Atom "Bay Trail" budou 2 x rychlejší, než ty současné

11. 4. 2013 11:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jiří Vaněk

Procesory Intel Atom jsou čipy s nízkou spotřebou určené pro mini notebooky, tablety a chytré telefony s dlouhou výdrží a designu bez ventilátorů. Proto je u nich také o něco důležitější spotřeba než výpočetní výkon. Nicméně nová generace těchto procesorů má jejich výkon zvýšit (prakticky poprvé od roku 2008) a to až dvojnásobně oproti současné generaci.

Procesory Intel Atom "Bay Trail" budou 2 x rychlejší, než ty současné

Intel o procesorech Bay Trail mluví již dlouho, avšak až na letošním IDF v Číně prozradil bližší detaily. Architektura Bail Trail nabídne 2x vyšší výkon a i přes to umožní výrobu tabletů tenkých 0,3 palce (0,76 cm).

Půjde také o první procesory Atom, které nabídnou integrovaný grafický čip Intel HD 4000. Co se týče spotřeby ta by neměla nijak závratně stoupnout. Dle Intelu budou tablety stále schopné vydržet pracovat den na baterii. Především díky 22 nm výrobnímu procesu. Dalším prvenství této architektury bude první čtyř jádrový procesor Atom vůbec.

Ačkoliv procesory Atom nabízejí vyšší výkon oproti ARM procesorům je jejich spotřeba mnohem větší. Největší výhodou Atomů je ale především instrukční sada x86, jenž umožňuje běh klasických Windows 8 (nebo starších).

Zdroj: liliputing.com

Krátké zprávy

Diskuse