Konvertibilní Lenovo ThinkPad Helix míří na český trh

26. 4. 2013 15:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

Konvertibilní zařízení řady Think s otočným a odnímatelným displejem ThinkPad Helix bude brzy k dispozici i na českém trhu. Lenovo tento nový Ultrabook cílí na firemní profesionály, kteří hledají výkonné zařízení pro práci v kanceláři, doma i na cestách.

Konvertibilní Lenovo ThinkPad Helix míří na český trh

Zařízení disponuje tzv. „Rip and Flip“ mechanismem, který umožňuje využít zařízení nejen jako Ultrabook, ale i jako tablet. V podstatě se jedná o tablet s procesorem Intel Core 3. generace (bude možno osadit až Core i7) s vPro a vážící 835 g. Tablet je dodáván současně s dokovací základnou s klávesnicí (podobná jako u X1), touchpadem ClickPad a trackpointem. Obě části lze spojit dvěma způsoby, 1) do podoby klasického notebooku a 2) s displejem otočeným na druhou stranu, kdy lze zařízení postavit podobně jako fotorámeček nebo jej používat jako tablet s přídavnou baterií, která je v základně uložena. V základně jsou také další konektory navíc.


Použitý procesor pracuje ve třech režimech podle toho v jakém "mechanickém nastavení" zařízení právě používáte. Plný výkon dává, pokud je tablet se základnou spojen v poloze klasického notebooku (spotřeba až 17 W). V samostatném režimu tabletu je spotřeba snížena na 9 W, jsou sníženy otáčky ventilátoru a zařízení vydává méně tepla. V "prezentačním" režimu (displej otočen obráceně k základně) je zařízení nastaveno na spotřebu 13 W.

ThinkPad Helix je vybaven operačním systému Windows 8. Obsahuje 11,6palcový Full HD IPS displej s vysokým rozlišením 1080p a je chráněný sklem Gorilla Glass. Tablet má udanou výdrž na baterii 6 hod respektive 10 hod se základnou. Dotykový displej lze ovládat i elektronickým perem zahrnutým v ceně. Datovou mobilitu zajišťuje integrovaný 3G modem.

Základna je vybavena novým tochpadem (ClickPad), kterému Lenovo interně ve spojení s trackpointem říká také TrackPad. ClickPad jede na módní vlně a vedle již běžné integrace dvou klasických tlačítek myši má nově integrovaná i 3 tlačítka určená pro trackpoint.

Lenovo ThinkPad Helix má být dostupný na českém trhu za cenu od 46.969,- Kč s DPH.

Krátké zprávy . Představení . tablety . Intel . Lenovo . Ultrabooky

Diskuse