Microsoft sníží ceny Windows 8 a RT a začne přibalovat Office

7. 6. 2013 09:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jiří Vaněk

Microsoft na Computexu potvrdil snížení cen OEM licencí Windows 8 a Windows RT pro tablety s úhlopříčkou mezi 7 až 10,1" a oznámil, že Microsoft bude k těmto malým tabletům dodávat MS Office Home a Student 2013.

Microsoft sníží ceny Windows 8 a RT a začne přibalovat Office

Přestože snížení cen licencí pro malé tablety bude znatelné, někteří analytici věří, že se na koncové ceně příliš nepromítne. Větším důvodem pro nižší ceny bude především použití menších (levnějších) displejů.

Rovněž dodávaný kancelářský balík neosloví firemní zákazníky, jelikož obsahuje pouze Word, Excel, OneNote a PowerPoint a nelze jej využít pro firemní či komerční účely. Pro koncového zákazníka to ale může být důvod proč si vybrat zařízení s Windows před Androidem či iOS. Tato nabídka se bude vztahovat i na zařízení s Windows 8.1, která přijdou koncem roku.

Začátkem týdne se také objevily zvěsti, že by měl MS snížit cenu všech OEM licencí Windows RT, aby podpořil prodeje tohoto systému. Většina velkých výrobců však vyjádřila poměrně chladný postoj k tomuto systému na proběhlém Computexu. HP i Acer prozatím o dalším tabletu s Windows RT neuvažují a Samsung se zatím nerozhodl. Nové tablety ale potvrdilo HTC a Dell.

Zdroj: daylitech.com

Krátké zprávy

Diskuse