Asus uvádí na trh 18 palcový dotykový all-in-one s vlastnostmi tabletu

8. 3. 2013 09:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jan Konvalina

Asus Transformer AiO vypadá na první pohled jako klasický All-in-One desktopový počítač, který ušetří místo na stole a díky dotykovému displeji se dobře ovládá. Velká zajímavost ovšem je, že počítač se dá použít také jako tablet.

Asus uvádí na trh 18 palcový dotykový all-in-one s vlastnostmi tabletu

Stanice ve stojanu je vybavena Intel Ivy Bridge procesorem, GeForce 730M a 8GB RAM. Z konektorů se nabízí napřikald 4 USB 3.0 porty a HDMI. K dispozici je i DVD mechanika a 1 TB pevný disk. Hmotnost je asi 9 kg.

Pokud si však 18 palcový tablet vezmete ze stojanu, tak bude poháněn procesorem Tegra 3 od nVidie. Displej má Full HD rozlišení 1920 x 1080 pixelů, a vyroben je technologií IPS. Je samozřejmě dotykový. Ve výbavě je dále 2GB RAM a 32GB disk. Hmotnost se pohybuje kolem vysokých 2.5 kg, ale vzhledem k úhlopříčce je to pochopitelné. Na baterii, která má kapacitu 38Wh by měla tablet vydržet až 5 hodin.

Mezi další pozoruhodnosti patří využití OS. V případě použití ve stanici je celý systém poháněn Windows 8. Pokud však tablet vyjmete ze stanice bude sloužit Android ve verzi 4.1.

Dostupnost zatím není známa. Cena bohužel také ne, ale pravděpodobně bude značně vysoká.

Zdroj: Liliputing

Krátké zprávy

Diskuse