Ředitel Intelu se omluvil za pokles zisku a slíbil levné tablety s Atomem

22. 7. 2013 09:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jiří Vaněk

Ředitel Intelu Brian Krzanich se omluvil za pokles zisku Intelu, který pramení především v pomalé odezvě na rozšiřující se trh ultramobilních zařízení (levných tabletů a chytrých telefonů).

Ředitel Intelu se omluvil za pokles zisku a slíbil levné tablety s Atomem

V odezvě na tuto skutečnost Krzanich slíbil levnější procesory a zařízení, především co se low endu týče.

Dalším bodem, kterému se CEO Intelu věnoval byly ceny chystaných zařízení s procesory Intel Atom vyráběných 22 nm výrobním procesem. Zde padlo několik cen, za které by měly být produkty s procesory Atom v prodeji. Hybridní notebooky / tablety by měly přijít s cenovkou 400 USD, notebooky přijdou na 300 USD a tablety na 150 - 200 USD. Otázkou však zůstává, zda budou mít tablety šanci na úspěch, pokud budou konkurovat například tabletům jako Google Nexus 7, který s cenovkou 200 USD získává jedno kladné hodnocení za druhým.

Dle prohlášení Samsungu by měl Intel v roce 20145 přijít o technologické vedení ve vývoji křemíkových čipů. Doposud byl Intel technologickým lídrem, avšak Samsung oznámil, že začne v roce 2015 dodávat 14 nm čipy pro Apple. Naopak Intel své čipy vyráběné 14 m procesem odložil z roku 2014 rovněž na rok 2015. Což, pokud Intel nepřekvapí nebo Samsung neškobrtne, bude poprvé, kdy Intel nebude mít vedení co se technologie výroby týče.

Zdroj: dailytech.com

Krátké zprávy

Diskuse