Wacom chystá tablet pro umělce a designéry

24. 7. 2013 09:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jiří Vaněk

Firma Wacom je známa výrobou tabletů, nikoliv však dnes populárních zařízení na konzumaci obsahu, ale grafických tabletů, které se připojí k počítači a uživatel přes ně kreslí na digitální plátno.

Wacom chystá tablet pro umělce a designéry

Společnost od března o svém tabletu mlčí, nyní se však objevily benchmarky tohoto zařízení. Mělo by se jednat o 13" tablet se systémem Android. Větší úhlopříčka odpovídá určení zařízení, pro umělce či designéry, kteří větší displej ocení. Benchmark také prozradil označení tabletu Wacom Cintiq Companion Hybrid 13HD, které však může být pouze interní.

Dle GLBenchmarku je tablet Wacomu vybaven systémem Android 4.1, benchmark běžel s rozlišením 1920 x 1032 (což by odpovídalo displeji s rozlišení 1920 x 1080 nebo 1920 x 1200) a takt použitého procesoru se pohyboval v rozmezí 51 MHz až 1810 MHz, což ukazuje na čtyř jádrový procesor NVIDIA Tegra 4 ARM Cortex-A15. Tento procesor by dával smysl s ohledem na jeho grafický výkon i možnost streamování desktopových aplikací do tabletu, takže by teoreticky bylo možné v tabletu pracovat třeba s Photoshopem.

O ceně či možném datu uvedení zatím není nic známo.

Zdroj: liliputing.com

Krátké zprávy

Diskuse