AMD na CES ukázalo portfolio pro rok 2013

9. 1. 2013 09:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jan Konvalina

AMD prezentace na CESu je za námi a můžem se podívat, co se firma nabídne pro nynější rok. Předně se jedná o zajímavou technologii nazvanou Screen Mirror. Jedná se systém vysílání obsahu na monitoru bezdrátově do dalších zařízení, jako jsou tablety, smartphony a podobně.

AMD na CES ukázalo portfolio pro rok 2013

Screen Mirror bude zatím dostupný pouze na nadcházejících APU AMD A10, A8 a A6 s jádrem Richland a A6 a A4 s jádrem Temash, které jsou hlavní novinky pro rok 2013.

Procesory s jádry Richland by měli přinést 20-40 procent výkonu navíc oproti předchozí generaci a kromě zméněné Screen Mirror technologie bude obsažena i Gesture kontrol. Tento systém využívá přední kameru v noteboocích pro možnost ovládat kurzor rukou. Podobně jako Kinect na Xbox 360.

Pro ultratenké zařízení si AMD nachystalo čipy A4 a A6 s jádrem Kabini které by měli nabídnout o 40 procent vyšší výkon než předchozí jádra Brazos 2.0. Spotřeba by se měla taky razantně snížit a notebooky s těmito procesory by mohli dosahovat až 10 hodin provozu na baterii. Jedná se hlavně o přímou konkurenci Core i3 od Intelu.

Poslední je jádro Temash s procesory A4 a A6. Jedná se o procesory se sníženým napětím a jsou to nástupci jádra Hondo. AMD tvrdí, že se jedná o zatím nejvýkonnější x86 SoC pro tablety. Nezbývá než se přesvědčit u prvních testů.

Zdroj: Notebook Review

Krátké zprávy

Diskuse