Tablet, notebook, stolní PC - Transformer Book Trio

30. 11. 2013 08:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jiří Vaněk

Asus uvedl na náš trh zařízení Transformer Book Trio, jenž v sobě kombinuje tablet, notebook a stolní počítač. V režimu notebooku lze tlačítkem přepínat mezi systémy Windows 8 a Android, odpojením displeje vznikne samostatný tablet s Androidem a pokud je dokovací stanice připojena k monitoru či televizi, vznikne tak stolní počítač se systémem Windows 8.

Tablet, notebook, stolní PC - Transformer Book Trio

Možnosti takového použití bylo dosaženo použitím dvou procesorů. Dokovací stanici pohání CPU Intel Core i5/i7. Dotykový 11,6" FullHD IPS displej skrývá dvoujádrový Intel Atom Z2560 a 16 GB SSD úložiště. PC station má potom 500 GB pevný disk. Velikost operační paměti je pro Android 2 GB a pro Windows 8 4 GB.

Přepínat mezi systémy zařízení lze speciálním tlačítkem Trio, přičemž data lze mezi systémy sdílet skrze úložiště tabletu.. Po odpojení tabletu lze dokovací stanici připojit k monitoru pomocí mini Display Port nebo mini HDMI.

Z konektivity je zastoupena WiFi 802.11ac a BT 4.0 v dokovací stanici a 802.11n a BT 3.0 v tabletu. Dvě nezávislé baterie udrží v provozu systém Android po dobu 13 hodin a v režimu Windows až 5 hodin.

Zařízení se již prodává za ceny pohybující se okolo 27 000 Kč s DPH.

Zdroj: Tisková zpráva

Krátké zprávy

Diskuse