Western Digital má 2v1 - 120GB SSD + 1TB HDD, WD Black konečně nabízí smysluplnou kombinaci

26. 11. 2013 12:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jan Konvalina

Snad každý uživatel notebooku řešil dilema, zda zvolí velký a pomalejší disk, nebo rychlé, ale stále drahé SSD úložiště. Současné hybridní disky nabízeli sice rozumnou celkovou kapacitu, ale velmi malou kapacitu SSD modulu a bez možnosti zápisu řízeného uživatelem. Western Digital konečně přinesl řešení.

Western Digital má 2v1 - 120GB SSD + 1TB HDD, WD Black konečně nabízí smysluplnou kombinaci

Připravil pro trh 1TB disk (WD1001X06XDTL) kombinovaný s 120GB SSD v jednom 2,5 palcovém těle. Samotný disk je k dispozici v podobě kitu, který přijde s návodem jak ho vpravit do 9,5mm těla s 2,5 palcovým průměrem. Hlavní výhodou nového disku je možnost výběru uživatele, kam nainstalovat systém a kam ostatní aplikace. Dosavadní hybridní disky se v systému hlásí jako jedna jednotka a využití SSD části bylo čistě v rukou systému. Nový disk se hlásí jako dvě jednotky a uživatel má jejich využití pod kontrolou.

Pevný disk má rychlost 5400 ot/min., ale i tak nabídne vyšší rychlost než konkurence za cenu 299 dolarů. Zatím bude disk k dispozici pouze OEM partnerům, a doufejme že se brzy dostane i na náš trh.

Krátké zprávy

Diskuse