Lenovo na CESu předvedlo Ultrabook ThinkPad X1 Carbon s rychlým nabíjením

15. 1. 2014 12:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jiří Vaněk

Lenovo na veletrhu CES představilo třetí generaci ultrabooku ThinkPad X1 Carbon, nový 8" tablet ThinkPad 8 a také nové dokovací řešení ThinkPad OneLink Dock Pro.

Lenovo na CESu předvedlo Ultrabook ThinkPad X1 Carbon s rychlým nabíjením

Jak již napovídá název, je tělo ultrabooku X1 Carbon vyrobena z uhlíkových vláken, i díky tomu váží tento ultrabook jen 1,27 kg. Zaujme také adaptivní klávesnice, jenž se upravuje dle softwaru nebo aplikace pro zvýraznění nejdůležitějších kláves. Díky devíti hodinové výdrži na baterii a technologii Rapid Charge, jenž nabije 80% baterie za necelou hodinu, je dle Lenova ThinPad X1 Carbon ideálním společníkem na cesty.

Představen byl také ThinkPad 8 - 8,3" tablet z jednoho kusu hliníku, který doplňuje volitelně dokovací klávesnice. Displej nabídne rozlišení 1920 x 1200. Tablet disponuje microHDMI portem, čtyř jádrovými procesory Intel Bay Trail, až 128 GB úložištěm, microUSB 3.0 portem, systémem Windows 8.1 a LTE nebo 4G připojením.

V neposlední řadě ukázalo Lenovo ThinkPad OneLink Pro Dock - dokování pomocí jediného kabelu, kdy k notebooku s portem OneLink lze připojit dock s několika US porty, audiem, Ethernetem, integrovaným 90 W adaptérem a u vybraných modelů porty videa DiaplyPort a DVI.

ThinkPad X1 Carbon přijde na náš trh v polovině února za ceny startující na 31 290 Kč bez DPH, ThinkPad 8 bude dostupný rovněž v polovině února za ceny od 9 999 Kč bez DPH.

Zdroj: Tisková zpráva

Krátké zprávy

Diskuse