Herní Lenovo s 4k displejem je už na trhu

5. 5. 2014 12:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jan Konvalina

Herní notebooky s 4K displejem už oznámilo několik výrobců, mezi prvními velkými výrobci však na trh první dostalo svoje výrobky čínské Lenovo.

Herní Lenovo s 4k displejem je už na trhu

Modely jsou hned dva, Y50 a Y40, ty odlišuje pouze úhlopříčka 15,6 nebo 14 palců. A Y50 je jako první vybavena nejnovějším grafickým čipem od Nvidie GeForce GTX 860M a výkonným procesorem Intel Core i7 Quad-Core Haswell. Menší Y40 je vybavena slabší, ale stále výkonnou AMD Radeon R9 – M270 a úspornější pouze dvoujádrový procesor Intel Core i7.

Na herní notebooky jsou však velmi kompaktní a tloušťkou nepřesáhnou o moc 2,5 cm. Bude zajímavé zjistit v prvních recenzích jak si Lenovo vzhledem k silnému hardwaru poradilo s chlazením.

Poslední a spíše jen ve specifikacích se dobře vyjímající parametr je rozlišení obrazovky. V základu mají oba modely Full HD rozlišení a to je zvlášť pro herní notebooky optimální, za příplatek si půjde zvolit ale i 4K Ultra HD rozlišení (3840 x 2160). Jemnost bude fantastická, ale dopad na výkon bude velký a možná už nebude stačit na hraní moderních her v nativních rozlišeních.

Zdroj: laptoping.com

Krátké zprávy

Diskuse