Gigabyte ukázal svůj 2v1 notebook

25. 6. 2014 12:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jan Konvalina

Začíná se skoro zdát, že obyčejné konvenční notebooky budou zatlačeny do pozadí. Výrobci poslední dobou zaměřují pozornost především na všelijaké konvertibilní modely nebo 2 in 1 přístroje. Jeden takový představil i Gigabyte.

Gigabyte ukázal svůj 2v1 notebook

Nový model nese název Padbook S11M a nabídne i zajímavé prvky. Jedním z nich je i optický trackball na spodní hraně displeje a dvojce tlačítek na vrchní, při držení tabletu na šířku tak lze dobře zastat myš. Padbook S11M má oddělitelnou klávesnici jako většina 2 in 1 modelů, která si připojena pomocí Bluetooth. V těle displeje je integrován stojánek, takže lze tablet přeměnit na plnohodnotný notebook.

Ten vyniká Full HD IPS displejem s úhlopříčkou 11,6 palce. Notebook je vybaven platformou Intel, od Pentia až po Core i5 čip a až 8GB operační paměti. Velikost úložiště bude mít kapacity 64, 128 a 256 GB. Samotný tablet je tlustý pouze 34 mm a díky magnetické klávesnici neztloustne ani s ní.

V těle přístroje jsou konektory USB 2.0 a 3.0. Dále HDMI a archaický D-Sub. Přítomen je i slot pro paměťovou kartu. Jako operační systém je zvolen Windows 8.1.

Zdroj: softpedia.com

Krátké zprávy

Diskuse