Google i Microsoft přidají do telefonů pojistku proti krádeži

23. 6. 2014 12:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jiří Vaněk

Nátlak ze strany amerických zákonodárců dotlačil společnosti Google i Microsoft k přislíbení implementace bezpečnostní pojistky proti krádeži do jejich operačních systémů pro chytré telefony. Zmíněná technologie smaže uživatelská data a znehodnotí telefon.

Google i Microsoft přidají do telefonů pojistku proti krádeži

O tuto skutečnost se zasloužila organizace Secure our Smartphones (SOS). Organizace již dříve přesvědčila Apple k implementaci této pojistky do iOS a až Google i Microsoft dostojí svému slovu, mělo by tímto systémem být vybaveno až 97% všech chytrých telefonů.

Dle údajů SOS pomohla tato pojistka výrazně snížit krádeže telefonů iPhone. Od minulého srpna, kdy se tato technologie dostala do iPhonů, klesly krádeže telefonů Apple o 19%. Pro porovnání, krádeží telefonů s Androidem od Samsungu za stejné období přibylo o 40%.

Předpokládá se, že zavedení těchto pojistek do Androidu a Windows Phone přijde nejdéle do června příštího roku, nicméně toto je nejzazší datum a implementace se snad dočkáme o něco dříve. Microsoft už na svém blogu zmínil, že chce tuto pojistku implementovat do systému Windows Phone 8 a novějších co nejdříve.

Zdroj: theregister.co.uk

Krátké zprávy

Diskuse