ODM výrobci notebooků hledají další příležitosti

3. 7. 2014 12:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jiří Vaněk

Velcí ODM výrobci notebooků začali spolupracovat s výrobci z jiných oborů. Dříve se ODM výrobci soustředili především na partnerství s dodavateli, nyní však začali hledat příležitosti jinde, třeba i u chytrého oblečení.

ODM výrobci notebooků hledají další příležitosti

ODM výrobci se zaměřovali především na zlepšení kvality a snížení ceny a to především díky partnerství mezi dodavateli, ale současné trendy rozdělující IT trh mezi Windows, Android a iOS nutí výrobce hledat příležitosti i jinde.

Například ředitel Quanta Computer Barry Lam prohlásil, že očekává vzestup wearable zařízení a růst "Internetu věcí" (síť mezi zařízeními a spotřebiči), což povede k poklesu dominance klasických operačních systémů.

Jako přípravu na tuto možnost například Compal Electronics nebo Winston začali spolupracovat s dalšími výrobci. Compal oznámil spolupráci s univerzitou Chang Gung na Taiwanu ve snaze vyvinout chytré oblečení, které bude schopno rozpoznat fyzický stav oblečeného a případně včas varovat před potencionálními problémy. Winstrom zase spolupracuje s výrobcem průmyslových počítačů na odvětví "internetu věcí".

Přestože je možnost návratnosti těchto investic v krátkodobém měřítku mizivá, ODM výrobci by z toho měli být v budoucnu schopni profitovat.

Zdroj: digitimes.com

Krátké zprávy

Diskuse