Windows 9 přijdou ve třech verzích

4. 7. 2014 08:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jiří Vaněk

Chystaný operační systém Windows 9 označovaný také jako Windows Threshold přijde ve třech verzích, lišících se určením a ovládáním. Mělo by jít o verzi pro PC a notebooky bez dotykového ovládání, pro zařízení 2-v-1 a poslední verze je určena pro čistě dotykové ovládání u tabletů a chytrých telefonů.

Windows 9 přijdou ve třech verzích

Současné Windows 8 brzy oslaví své druhé narozeniny, avšak i přes výrazný update Windows 8.1 není systém dle mnoha uživatelů zcela dotažený do konce. Mnozí tak s napětím očekávají Windows 9, které by se měly poprvé objevit (pravděpodobně nějaká raná build verze) během letošního podzimu.

Microsoft zdá se u nových Windows upustí od jednoho systému pro všechny platformy a odliší jej minimálně uživatelských prostředím, kde pro klasická PC a notebooky bude k dispozici "tradiční" desktopové rozhraní, u konvertibilních zařízení pak bude možnost si vybrat mezi Destkopem a Modern UI a uživatelé tabletů a smartphonů budou mít k dispozici pouze Moder UI. Očekává se také návrat nabídky Start a možnost spouštění Modern UI aplikací i v desktopovém režimu.

Zdroj: laptopmag.com

Krátké zprávy

Diskuse