HP uvádí nový hybridní notebook pro firmy, HP Pro x2 612

3. 9. 2014 13:47    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

Společnost HP představila nový mobilní počítač typu 2v1 pro firemní uživatele. Model HP Pro x2 612 lze využívat buď jako notebook nebo jako samostatný tablet. Jde o první komerční zařízení HP, s odnímatelným displejem, vyvinuté výhradně pro podnikové uživatele.

HP uvádí nový hybridní notebook pro firmy, HP Pro x2 612

Přístroji vévodí 12,5" multidotykový full high-definition (FHD) displej, který je schopen rozlišit až deset dotykových povelů současně. O porci výkonu se starají procesory Intel Core i3/i5 s technologií vPro. Pro zajištění bezpečnosti na cestách obsahuje zařízení HP BIOS, nástroj HP Client Security, utilitu HP Sure Start, bezpečnostní chip HP TPM, čtečku karet Smart Card a volitelnou čtečku otisků prstů.

Mobilitu kompaktního přístroje HP Pro x2 612 zvyšují dva akumulátory – jeden s teoretickou výdrží až osm a čtvrt hodiny je umístěn v tabletu a druhý, jenž dokáže poskytnout dalších šest hodin provozu na jedno nabití, „sídlí“ v klávesnicové části. V součtu tak zákazníci mohou využívat energii teoreticky až na 14 hodin a 15 minut práce bez připojení k elektrickému zdroji, pokud budou používat tablet v kombinaci s klávesnicí. Pro konektivitu na cestách je v nabídce Qualcomm Gobi 4G LTE modem s teoretickou rychlostí až 100 Mbsp (podle operátora, pozor musí pracovat na „správné“ frekvenci, operátoři v ČR používají různé varianty LTE).

Hybridní notebook HP Pro x2 612 vstoupí do prodeje v průběhu září. Doporučená koncová cena začíná na 23 990 Kč / 859 € s DPH.

Krátké zprávy

Diskuse