MSI představilo GT80 Titan, první herní notebook s podsvícenou mechanickou klávesnicí

1. 11. 2014 08:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jan Konvalina

Mechanické klávesnice byli postupně nahrazeny nízkozdvihovými membránovými chiclet klávesnicemi. Stále více hráčů se však vrací k mechanickým spínačům, které nabídnou lepší hmatovou odezvu a životnost.

MSI představilo GT80 Titan, první herní notebook s podsvícenou mechanickou klávesnicí

S první mechanickou klávesnicí v (současném) herním notebooku přišlo MSI s modelem GT80 Titan. A hlavním tahákem je především ona klávesnice (také máte při pohledu na ní nostalgické vzpomínky na laptopy z 80tých a notebooky z počátku 90tých let?), ani zbytek notebooku ale není obvyklý. Vhledem k tomu že mechanická klávesnice zabere mnoho místa, je celá přesunuta do přední části a místo pro hardware je v druhé polovině těla směrem k displeji. Místo nebylo ani pro klasický touchpad, proto ho najdeme na pravé straně vedle klávesnice i ve formě dotykové numerické klávesnice. Jinak použité spínače jsou Cherry MX Brown a klávesnice je rudě podsvícená a vyrobena firmou SteelSeries.

O hardwarové výbavě toho zatím není moc známo, spekulace naznačují procesor Intel Core i7 spolu s Geforce GTX 980M (možná i dvojce v SLI) a SSD v RAID 0 zapojení. Za zmínku ještě stojí úhlopříčka displeje, která je 18,3 palce, mobilní zrovna GT80 Titan nebude. Levný určitě taky ne.

Zdroj: pcworld.com

Krátké zprávy

Diskuse