Acer V Nitro Black Edition je možné pořídit i s 4k displejem

5. 11. 2014 12:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jan Konvalina

V září Acer představil zajímavou řadu notebooků V Nitro Black Edition. Ty v rel.tenkém těle nabídli FullHD displej a výkonný hardware i pro hry, k tomu sympatickou cenu. Nyní přichází i model s 4k displejem.

Acer V Nitro Black Edition je možné pořídit i s 4k displejem

Pro připomenutí, Acer V Nitro Black Edition je vybaven procesorem Intel Core i7-4710HQ 16GB DDR3 RAM a především Nvidia Geforce GTX 860M. A zde je onen kámen úrazu, Geforce 860M je rozhodně kvalitní karta, ale maximálně ve FullHD rozlišení. Jemnost 4K (3840 x 2160) je na 15,6 nebo 17,3 palcích natolik vysoká, že nezbude nic jiného než ořezat detaily na minimum. Případně hrát s polovičním FullHD rozlišení, které bude vypadat dobře, ale proč si tedy připlácet za 4k?

Displej použivá IPS matrici a bude jistě špičkový, v době kdy i ani nejvýkonnější desktopové grafické čipy nemají dostatek výkonu pro 4k hraní a i Windows 8.1 si s tak vysokým rozlišením příliš nerozumí, zbývá Acer V Nitro Black Edition pouze pro grafiky, konstruktéry CAD a střihače videa. Ti však volí jiné možnosti. Nám ostatním zatím postačí FullHD.

Tento notebook jsme již recenzovali: Test: Acer Aspire V15 Nitro Black Edition - tenký herní notebook s IPS displejem a tichým chlazením.

Zdroj: Anandtech.com

Krátké zprávy

Diskuse