Intel s McAffe pracují na biometrické náhradě hesel

6. 12. 2014 08:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jan Konvalina

Zabezpečení notebooku je velmi důležité, obzvlášť pokud počítač sdílíte s více uživateli, nebo obsahuje důvěrné informace. S tím se však nese nepříjemný paradox v pamatování si hesel pro téměř cokoliv, Intel spolu s McAfee chtějí nabídnout řešení.

Intel s McAffe pracují na biometrické náhradě hesel

Průměrně uživatel má zhruba 18 hesel, ať pro přihlášení do operačního systému, mailu a nebo pro různé klienty. Psát si hesla na papírek vedle monitoru není nejbezpečnější řešení a tak by Intel spolu s firmou McAffe, kterou nedávno koupil, chtěli nabídnout biometrické zabezpečení. V praxi by tak tak mohlo odpadnout psaní otravných hesel a notebook by sám uživatele rozpoznal a přiřadil mu příslušné oprávnění.

Snímání otisků prstů, nebo obličeje tu už sice existuje, ale zatím se většinou využívá pouze pro přístup do operačního systému, nové řešení Intelu by využívalo nejen otisky prstů a obličeje, ale i rozpoznávání gest a hlasu. Pokud by notebook rozpoznal uživatele, mělo by mu tím odpadnout psaní veškerých hesel.

Bohužel zatím o technologii, nejsou přesnější informace, ale představa zní lákavě. Alespoň pro zákazníky jiných, než business notebooků, kde již jsou podobné nástroje řadu let.

Zdroj: PCWorld.com

Krátké zprávy

Diskuse