Lenovo ukázalo i nový ThinkPad Yoga v různých velikostech

14. 1. 2015 12:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jan Konvalina

Lenovo se na veletrhu CES poměrně dost zaměřovalo na svou produktovou řadu Yoga. Představila inovované modely Yoga 3 a dokonce ThinkPad Yoga pro podnikové využití.

Lenovo ukázalo i nový ThinkPad Yoga v různých velikostech

Yoga 3 jsou tradiční modely s displejem otočným o 360 stupňů. Nové modely budou v těle s 11 nebo 14ti palcovým displejem s až FullDH rozlišením. Hmotnost u menšího sourozence je však velmi příjemných 1,1 kg. Jak už je zvykem, hlavní modernizace se udála v hardwaru. Nové Yogy tak dostanou procesory Intel 5. generace Broadwell a síťovou kartu s novým rychlým standardem 802.11 A/C Wi-Fi. Lenovo ještě vyzdvihuje reproduktory s funkcí Waves Audio pro kvalitnější reprodukci.

Úplnou novinkou je však výběr více velikostí v řadě ThinkPad Yoga, která je zaměřena na profesionální a podnikovou sféru. Ty přijdou ve velikostech 12, 14 a 15 palců a některé modely dotykovým perem a funkcí ActivePen pro snadnější psaní poznámek a textů. Další novinka je 3D kamera, která by podle Lenova měla sloužit k lepším videokonferencím a případně skenováním malých objektů pro 3D tisk. Z hardwarového hlediska jsou použity opět tradiční procesory Intel řady Core i7, ale tentokrát už nové generace Broadwell s podporou zabezpečení vPro a až 1TB úložištěm.

Všechny modely přijdou na trh do března, známa však zatím není cena.

Zdroj: Lenovo

Krátké zprávy

Diskuse