MSI si na CES připravilo mobilní herní novinky včetně dokovací stanice

15. 1. 2015 12:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jan Konvalina

Společnost MSI na veletrhu CES představila novinky v oblasti herních notebooků, včetně prvního modelu s mechanickou klávesnicí a dokonce herní dokovací stanici.

MSI si na CES připravilo mobilní herní novinky včetně dokovací stanice

Současnou vlajkovou lodí od MSI bude model GT80 Titan SLI. Ten je vybaven už zmíněnu a dosud u notebooků neviděnou mechanickou klávesnicí se spínači Cherry MX Brown. Také je osazen dvěma grafickými čipy Nvidia GTX 980M v SLI, takže výkon bude více než dostatečný a dokonce umožňuje budoucí výměnu a upgrade. Přítomna je i podpora zapojení až 4x M.2 SATA SSD disků v RAID 0.

Spojit v notebooku herní a mobilní aspekty je téměř nemožné a MSI tak zkouší jinou a neméně zajímavou možnost. Připravil dokovací stanici, která zůstane doma na stole a pojme plnohodnotnou desktopovou grafickou kartu. Není zcela jasné, přes jaký konektor se dokovací stanice k notebooku připojuje, ale prý využije plnou šířku pásma PCIe 3.0 x 16. MSI k dokovací stanici přiřadilo malý GS30 Shadow s hmotností pouze 1,5 kg, který si lze vzít přes den do práce a doma si na něm zahrát.

A protože GT80 Titan bude velmi drahý a nejspíš o něm nebude masový zájem, musí MSI připravit střední model se zajímavým poměrem cena/výkon. Ten nabídne GE62 Apache. Zkombinuje herní výkon v podobě Nvidia GeForce GTX 965M a 970M spolu s tloušťkou držící se pod 3 cm. MSI se nadále chlubí dvouokruhovým chladícím okruhem, herní klávesnicí od SteelSeries a až o 46% vyšší výdrž na baterie.

Zdroj: MSI

Krátké zprávy

Diskuse