Windows i Blackberry jsou zranitelné chybou Freak Bug

9. 3. 2015 12:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jiří Vaněk

Microsoft přiznal, že jeho prohlížeče i systémy Windows jsou náchylné k chybě Freak Attack, stejně tak zařízení Blackberry. Naopak prohlížeče Firefox, Chrome na OS X i WIndows jsou vůči této chybě zabezpečené.

Windows i Blackberry jsou zranitelné chybou Freak Bug

Tato chyba se týká zabezpečení přenosů pomocí HTTPS používané při šifrované výměně dat mezi www serverem a prohlížečem, kdy případný útočník může zachytit a pozměnit data proudící mezi serverem a klientem. Předpokládá se, že touto chybou je postiženo přibližně 36% webových serverů využívajících HTTPS.

Tato chyba se netýká prohlížečů Chrome a Firefox na systémech Windows a OS X. Avšak Chrome na zařízeních s Androidem je touto chybou postižen a zatím není známo, kdy bude opravena. Microsoft také zatím neupřesnil, kdy vydá bezpečnostní záplatu pro své systémy. Zranitelné jsou i prohlížeče Safari, Apple bude distribuovat svůj patch během příštího týdne.

Jen pro zajímavost mezi weby, které umožňují využít zranitelnosti Freak bug patří i weby americanexpress.com, FBI.gov nebo Whitehouse.gov.

Zdroj: electronista.com

Krátké zprávy

Diskuse