Apple představil nový MacBook

9. 3. 2015 22:36    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jiří Vaněk

Apple na své tiskové konferenci představil nový MacBook, který má 12" Retina displej, je tenčí než MacBook Air, obejde se bez ventilátoru a na baterii vydrží celý den.

Apple představil nový MacBook

Nový MacBook má oproti MacBooku Air o 67% menší základní desku, jeho hmotnost činí necelý 1 kg, nabídne novou klávesnici a také trackpad, bude mít také nové USB-C, bude tlustý jen 13,1 mm a stejně jako iPhone bude dostupný ve třech barevných provedeních.

Notebook budou pohánět procesory Intel Core M s taktem 1,3 GHz a až 2,9 GHz v Turbo. Zmenšení základní desky umožnilo do notebooku vměstnat více baterií, které udrží notebook v provozu po dobu až 9 hodin. Tělo notebooku je celé z jednoho kusu kovu.

Oboustranný konektor USB-C obstará jak nabíjení, tak video výstup i datový port. Samostatné jsou již jen audio konektory, ale žádný jiný konektor byste již nenašli. Notebook bude vybaven standardně 8 GB RAM a jeho cena přijde na 1299 USD za verzi s 256 GB SSD diskem nebo 1599 USD za 512 GB variantu.

Nový MacBook se začne prodávat 10. dubna.

Spolu s novinkou budou aktualizovány i stávajíci řady - 13" MacBook Pro Retina a 11" i 13" Macbook Air. Všechny dostanou procesory Core 5. generace s novějŠí grafickou kartou a porty Thunderbolt 2.

Zdroj: electronista.com

Vnitřek nového MacBooku
Krátké zprávy

Diskuse