Intel se na Computexu zaměřil "Internet věcí" a Thunderbolt 3

6. 6. 2015 08:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jan Konvalina

Letošní veletrh Computex se nese v duchu Internetu věcí. Tedy vylepšení pro nejrůznější druhy nositelné a drobné elektroniky.

Intel se na Computexu zaměřil "Internet věcí" a Thunderbolt 3

Speciálně pro tento segment Intel rozšířil podporované operační systémy pro Internet věcí. Nově půjde použít Ubunty Snappy od Canonicalu a přidá se k OS od Microsoftu a Wind River. Dále speciálně upravené procesory Intel Atom, Celeron a Pentium pro maloobchod a lékařské prostředí, které budou dostupné po 7 let.

Velkým překvapením je nová generace rozhraní Thunderbolt s číslovkou 3. Ten má vynikat především univerzálností, měl by v podstatě zastat práci všech portů, kromě audia. Novinka je především univerzální oboustranný konektor USB typ C. Thunderbolt 3 tak zastane přenos dat, přenos obrazu až do kvality 4k, napájení až do výkonu 100 W a všechny běžné protokoly jako USB, DisplayPort, nebo PCI Express. Přenosová rychlost je 40Gb/s.

Nové procesory se dostanou i do mobilních zařízení. Ty nejvýkonnější Intel Core dostanou integrovaný grafický čip Iris Pro 6200, který by měl nabídnout dvakrát vyšší výkon než předchozí generace.

V neposlední řadě Intel oznámil spolupráci s firmami Targus a čínskou pobočkou Haier pro rozvoj bezdrátového nabíjení i do restaurací a veřejných prostor.

Zdroj: Digitimes.com

Krátké zprávy

Diskuse