Intel "Skylake" ve znamení rychlejší grafiky

25. 7. 2015 08:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jan Konvalina

Procesory Broadwell od Intelu se na trhu ještě příliš neohřály a už přichází jejich nástupce Skylake. Ten je sice stále vyroben stejným 14 nm výrobním procesem, ale přináší novou mikroarchitekturu s vyšší energetickou efektivitou a především až padesátiprocentním nárůstem grafického výkonu.

Intel "Skylake" ve znamení rychlejší grafiky

Podle prvních informací mají procesory Skylake o 10% až 20% lepší výkon na watt v jednovláknových úlohách, až o 50% více grafického výkonu. Dále integrovaná podpora 4k rozlišení a až o 30% vyšší výdrž na baterii. Pokud tedy notebook s Broadwellem vydržel 8,5 hodiny, Skylake vydrží až 11 hodin.

Intel dále uvádí zdokonalení technologií na zpracování zvuku, lepší podpora dotykových senzorů, podporu Cat6 LTE, WiDi 6.0, Bluetooth 4.1, 5.0 EMMC, SDXC 3.0.

Procesory Intel Skylake pro notebooky budou ve 3 sériích. H-série bude určena pro nejvýkonnější notebooky, Y- série pro mainstreamové modely a Y-série pro nejmobilnější notebooky s nejnižší spotřebou zastoupené procesory Core M. Core M Skylake by oproti předchůdci mělo nabídnout 17% procesorového výkonu a 41% grafického výkonu.

Zdroj: liliputing.com

Krátké zprávy

Diskuse