Nvidia Shield Tablet má vážné problémy s baterií

2. 8. 2015 08:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jan Konvalina

Společnost Nvidia se v poslední době angažuje nejenom v grafických kartách, ale i v přenosných herních zařízeních v podobě tabletů a herních konzolí a právě tablet má nyní problém s baterií.

Nvidia Shield Tablet má vážné problémy s baterií

Menší, 8 palcový herní tablet Shield od Nvidie byl vydaný minulý rok a jen v České republice se jich prodalo kolem 3000 kusů. Shield má kvalitní Full HD displej a výkonný čip Nvidia Tegra K1. K tabletu lze dokoupit gamepad a vznikne tak poměrně sympatická přenosná herní konzole. Nyní se však vyskytl závažný problém s baterií.

Nvidia vydala důležité prohlášení, že modely vyrobené mezi červencem 2014 a červencem 2015 mohou obsahovat chybnou baterii, která se může přehřát a způsobit až požár. Nvidia proto rozjela program na náhradu potencionálně vadných modelů za jiné. Pokud tak v Nastavení operačního systému naleznete o baterii zmínku Y01, je čas jednat. Především navštívit tuto stránku a přestat tablet používat. Ten bude na dálku deaktivován po doručení náhradního a Nvidia žádá o jeho ekologickou likvidaci.

Krátké zprávy

Diskuse