Toshiba představila bezdrátový externí SSD

12. 8. 2015 12:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jan Konvalina

Uživatelé počítačů si oblíbili SSD úložiště především kvůli rychlosti a tím zrychlení celého systému. I když kapacity SSD stoupají a ceny klesají, stále málokdo SSD využívá pro archivaci dat. Někteří výrobci by rádi trend obrátili.

Toshiba představila bezdrátový externí SSD

Toshiba sice není první, kdo vydává externí SSD pro data, ale jedna z prvních s bezdrátovým SSD. Toshiba Canvio AeroMobile tak naplníte fotkami, nebo videem z dovolené bezdrátově pomocí Wi-Fi. Využít však lze i běžné rozhraní USB. V těle zařízení tak musí být akumulátor, který nejen napájí síťovou část, ale pravděpodobně se bude i starat o udržení náboje v paměťových buňkách. SSD mají tu nepříjemnou vlastnost, že při delší době bez napájení mohou být data nečitelná.

Akumulátor tak Canvio AeroMobile udrží v bezdrátovém provozu po 8 hodin. A slušná kapacita 128GB lze ještě rozšířit o SD kartu. Současný přístup k úložišti je možný z až 8 zařízení. Toshiba AeroMobile je kompatibilní nejen s Windows, ale i s iOS nebo Androidem a na český trh dorazí co nevidět za zatím neznámou cenu.

Zdroj: Toshiba

Krátké zprávy

Diskuse