Microsoft s Toshibou pracují na alternativě k Surface

9. 9. 2015 12:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jan Konvalina

Microsoft se poměrně hodně snaží propagovat nové Windows 10 jako univerzální systém pro počítače, tablety i smartphony. Zatím co v počítačích má poměrně drtivou převahu, u tabletů a telefonů je to s podílem o hodně horší. Microsoft se tak rozhodl spolu s Toshibou ukázat, jak by v budoucnosti měli tablety s Windows vypadat.

Microsoft s Toshibou pracují na alternativě k Surface

Oba výrobci ve spolupráci ukázali koncept zatím nepojmenovaného a velmi tenkého tabletu. Zároveň dostatečně lehkého pro snadné přenášení i přes nadstandartní 12 palcovou úhlopříčku. O konkrétních parametrech se moc nemluvilo, a tak jen víme, že rozlišení displeje je nestandartních 1920 x 1280 pixelů, a pohání ho procesor Intel Atom.

Tablet zastane i notebook, bude možné ho připojit k dokovací stanici ve formě klávesnice. Spojení bude pomocí magnetů. Na druhou stranu bude asi úhel mezi klávesnicí a displejem pevný, bez možnosti nastavení. V příslušenství bude i dotykové pero, které ale na první pohled nelze do těla zasunout pro přenášení. Toshiba se ale obhajuje tím, že design není ještě hotov. Byla by to však zajímavá alternativa k Surface od Microsoftu.

Zdroj: liliputing.com

Krátké zprávy

Diskuse