Intel ukázal svou představu 2v1 zařízení s E-ink displejem

29. 8. 2015 08:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jan Konvalina

Referenční návrhy od Intelu vždy ukazují představy výrobce, jak využít jeho technologie. Intel si nyní vzal do hledáčku 2 v 1 modely a ukázal, jak by mohl pokračovat vývoj.

Intel ukázal svou představu 2v1 zařízení s E-ink displejem

Z těch očekávatelných vlastností je doporučení procesorů Intel Skylake, stejně tak bezdrátové nabíjení a možnost bezdrátového dokování WiGig. K počítači tak nemusíte připojovat žádné dráty a pouhým odložením na podložku lze zařízení nabíjet a připojit například klávesnici a myš. K tomu napomůže i technologie WiDi pro bezdrátový přenos obrazu na jiný monitor.

Pokud by uživatel přeci jen stál o kabel, tak Intel doporučuje jeho rozhraní Thunderbolt s konektorem USB typu C. To kromě nabíjení zvládne i připojení všech periférií včetně třeba externí grafické karty. Pak už jen běžné věci, jako podpora stylusu, 13 Mpix 4k kameru, mikrofon s potlačením okolního šumu, nebo touchpad s technologií ForcePad.

Intel se však pustil ještě dál a navrhl sekundární E-Ink displej na vnější straně monitoru. Ten by zobrazoval statické obrázky, notifikace, nebo by sloužil jako čtečka knih s minimální spotřebou energie. To by byl zajímavý nový prvek, snad se výrobci inspirují.

Zdroj: liliputing

Krátké zprávy

Diskuse