Alienware připravuje nové modely

2. 9. 2015 12:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jan Konvalina

Značka Alienware je poměrně dobře známá i u nás. Dceřiná firma Dellu se zaměřuje na prémiové herní notebooky a u příležitosti veletrhu PAX v Americe představuje nové modely.

Alienware připravuje nové modely

Na trh přijdou 3 varianty jednoduše označené Alienware 13, 15 a 17. Firma tvrdí, že novinka přichází hned s 20ti vylepšeními. Na prvním místě zmiňuje technologii Dynamic Overclocking, která sleduje teploty procesoru a pomocí přetaktování udržuje nejvyšší možný výkon. V každém novém modelu nalezneme i USB porty typu C s rozhraním USB 3.1 a Thunderbolt 3. Taky PCIe slot pro SSD a síťový čip Killer Wireless-AC 1535 a Killer E2400 s podporou rychlého standardu WiFi 802.11ac. Alienware dokonce nabídne přídavný modul pro vložení desktopové grafické karty, která poměrně značně zvedne grafický výkon celého notebooku. Ta se připojí pomocí rozhraní Thunderbolt 3.

Alienware v nejvyšší konfiguraci půjde volitelně vybavit až 4k displejem s technologií IGZO. Stejná technologie je použita i u nejmenšího QHD+ displeje Alienware 13. U něj výrobce poukazuje na 62Wh baterii a dlouhou výdrž. Poslední Alienware 15 bude jako první notebook vybaven AMD Radeonem R9 M395X. Nové modely Alienware si budeme moci zakoupit už v říjnu za prémiové ceny.

Zdroj: Alienware

Krátké zprávy

Diskuse